| Csángó gulyás egyszerűen 2. receptLevesek Hozzávalók: 1,5 kg marhalábszár, 30 dkg vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 3 kiskanál köménymag, 1 kg erdei gomba, 1 kg savanyú káposzta, 5 dl száraz fehér bor, 5 dl tejföl só, bors, tárkony. Elkészítés: Alapnak marhapörköltet készítünk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk hozzá a felszeletelt erdei gombát és a savanyú káposztát. Főzzük tovább 30-40 percig, majd hozzáadjuk a bort és ízlés szerint a tárkonyt. Összerottyantjuk, készre főzzük és melegen tejföllel, puha házi kenyérrel kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |