| Csalános árpakása receptReform ételek Hozzávalók: - 200 g hántolt árpa, - 200 g frissen szedett, zsenge csalánhajtás, - 2 db lilahagyma, - 1 ek borsfű, - 1 ek Shoyu, - olívaolaj, - szűrt víz Elkészítés: - Az előkészített (megmosott, áztatott) árpát 3x-os vízben feltesszük fönni. - Közben kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, és adjuk hozzá a csalánleveleket, kíméletesen pároljuk meg. - Ha megfőtt az árpa öntsük rá a hagymás csalánra és keverjük össze, ízesítsük. - Levéve a tűzről kb. tíz percig pihentessük, hagyjuk egy kicsit összeérni. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |