| Crostata receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 nagy tojás, 20 dkg finomliszt, egy csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 1 citrom lereszelt héja, 20 dkg szeder- vagy egyéb hasonló lekvár. Elkészítés: 1. melegítsük elő a sütőt ( 180 fokra) 2. Keverjük krémesre a vajat a cukorral. 3. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, amíg a krém szép habos-levegős lesz. 4. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, sózzuk meg és forgassuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez. 5. Végül adjuk hozzá a citromhéjat is. 6. Kanalazzuk az előkészített formánkba és oszlassuk el benne a tésztát úgy, hogy a szélein vastagabban álljon a tészta kb. 2 és fél cm magas legyen. 7. Kanalazzuk a közepébe a lekvárt, úgy, hogy a pereme maradjon szabadon. 8. Süssük 35-45 percig, amíg a tészta szép aranyszínű lesz, tapintásra pedig rugalmas. A formában hagyjuk kihűlni, csak azután borítsuk ki. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |