Tutireceptek.hu fejléc

Crostata recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7,5 dkg vaj,
15 dkg kristálycukor,
2 nagy tojás,
20 dkg finomliszt,
egy csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
1 citrom lereszelt héja,
20 dkg szeder- vagy egyéb hasonló lekvár.

Elkészítés:
1. melegítsük elő a sütőt ( 180 fokra)

2. Keverjük krémesre a vajat a cukorral.

3. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, amíg a krém szép habos-levegős lesz.

4. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, sózzuk meg és forgassuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez.

5. Végül adjuk hozzá a citromhéjat is.

6. Kanalazzuk az előkészített formánkba és oszlassuk el benne a tésztát úgy, hogy a szélein vastagabban álljon a tészta kb. 2 és fél cm magas legyen.

7. Kanalazzuk a közepébe a lekvárt, úgy, hogy a pereme maradjon szabadon.

8. Süssük 35-45 percig, amíg a tészta szép aranyszínű lesz, tapintásra pedig rugalmas. A formában hagyjuk kihűlni, csak azután borítsuk ki.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Felhőcske(Kata-féle) » Diós krémtorta » Diós, mákos hókifli » Stolverk szelet
» Bögrés, csokis kevert süti » Kinder pingui » Csokoládés tekercs » Hamis marcipán golyók
» Epres hab citromfűvel » Gyümölcsös lepény » Túrós-barackos lepény » Nustángli 2
» Húsvéti sárgatúró » Gyümölcstorta egyszerüen » Almás latkesz » Bagolyszemes túrószelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.