Tutireceptek.hu fejléc

Croque monsieur & croque madame recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
• 8 szelet toastkenyér
• 4 szelet sonka
• 12 dkg reszelt Gruyère sajt

A besamelmártáshoz:
• 1 ek. vaj
• 1 púpozott ek. liszt
• 1 dl tej
• csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
• só
• bors

Elkészítés:
A croque monsieur-höz először a besamelt kell elkészíteni. A vajat olvasszuk meg, keverjük bele a lisztet, süssük néhány percig, majd fel kell önteni a tejjel, és kiforralni. Mehet bele a só, a bors és a szerecsendió. A kenyérszeletek egyik felét kenjük meg a besamellel és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk rá egy szelet sonkát, majd fedjük be a másik szelet kenyérrel. A tetejére kevés besamel és reszelt sajt kerüljön. Grillben vagy sütőben pár perc alatt készre sül. Kívül ropogós, belül lágyan olvad – egy kis salátával könnyű, gyors vacsora.


A croque madame belseje ugyanolyan, mint a croque monsieur-é, de a tetejére besamel és sajt helyett tükörtojás kerül.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Croque Monsieur » Croquettes » Krumplilepény » Gyors tepsis bugonya
» Bolgár muszaka » Mandulás almagombóc » Pirogi/nagymamám módra/ » Rakott krumpli Ági módra
» Brokkolis fincsi tészta » Spárgás-sajtos frittata » Hagymatokány parasztosan » Gyömbéres sült tofu
» Gombás rakott tészta » Túrógombóc kukoricadarával » Virsli csoda » Pagoda-lakoma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.