| Croque monsieur & croque madame receptEgytálételek Hozzávalók: • 8 szelet toastkenyér • 4 szelet sonka • 12 dkg reszelt Gruyère sajt A besamelmártáshoz: • 1 ek. vaj • 1 púpozott ek. liszt • 1 dl tej • csipetnyi frissen reszelt szerecsendió • só • bors Elkészítés: A croque monsieur-höz először a besamelt kell elkészíteni. A vajat olvasszuk meg, keverjük bele a lisztet, süssük néhány percig, majd fel kell önteni a tejjel, és kiforralni. Mehet bele a só, a bors és a szerecsendió. A kenyérszeletek egyik felét kenjük meg a besamellel és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyünk rá egy szelet sonkát, majd fedjük be a másik szelet kenyérrel. A tetejére kevés besamel és reszelt sajt kerüljön. Grillben vagy sütőben pár perc alatt készre sül. Kívül ropogós, belül lágyan olvad – egy kis salátával könnyű, gyors vacsora. A croque madame belseje ugyanolyan, mint a croque monsieur-é, de a tetejére besamel és sajt helyett tükörtojás kerül. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |