| Croissant facile et rapide receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 500 g liszt 200 g hideg vaj 60 g cukor 25 cl tej 2 kávéskanál élesztő 1 kávéskanál só tojássárga Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a meleg tejben majd a liszt, só és cukor keverékhez adjuk és bedagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, ezalatt a hideg vajból vékony kockákat vágunk és 3 csoportra osztjuk. Miután a tészta megkelt, vékonyra kinyújtjuk és az első vajkocka csoportot ráfektetjük és így hajtogatjuk be a tésztát. 20 percet pihentetjük majd újra vajkocka+ hajtogatás következik és 20 perc után még egyszer vajkocka + hajtogatás következik. A harmadik hajtogatás után 15 percet pihentetjük majd kinyújtjuk, háromszögeket vágunk ki belőle, feltekerjük, tetejét megkenjük tojássárgájával és kivajazott tepsin 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Lehet bele tenni tölteléket is pl. sajtot, nutellát, lekvárt.... tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal, szezámmaggal.. kinek mi tetszik :) AZ pedig senkit se zavarjon meg, hogy mikor kinyújtja a tésztát vajkockák lerakása után, hogy látszódik a tésztában. Ettől lesz szép réteges és olyan valódi croissant illata és íze :) A receptet beküldte: Harcoslány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |