| Citromtorta 3. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg rétesliszt, 30 dkg cukor, kis víz, 7 tojás, 1/2 csomag sütőpor, citromhéj. Krém: 3 dl tej, 3 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 citrom leve. Citrommáz: 20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 1 citrom leve. Elkészítés: A cukrot annyi vízzel, ami befedi, sűrű sziruppá főzzük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és keverés közben hozzáöntjük a forró szirupot, és az elhabart tojássárgáját. Jól összekeverjük, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Belereszeljük a citromhéjat, és vigyázva összekeverjük. Kikent, lisztezett formába öntjük, előmelegített, mérsékelt sütőben sütjük. Elkészítjük a krémet: a lisztet és a fele cukrot elhabarjuk a tejben, és keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a másik 10 dkg cukorral kikeverjük, belecsepegtetjük a citromlevet. Még egyszer átkeverjük a kihűlt péppel. A kihűlt tortát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. Tetejére citrommáz kerül, ehhez a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével keverjük, míg a máz megsűrűsödik A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |