| Citromos tengerihalfilé gerslivel receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg tengeri hal filé 1 nagy fej vöröshagyma fél liter 1,5 tej tárkony fokhagyma só 1 natur joghurt 1 e.kanál keményitő light margarin 2 e.kanálnyi 1 egész citrom, kell a héja és a leve is Elkészítés: a margarinon megdinsztelem a vöröshagymát, majd felöntöm pici tejjel, addig öntögetem mig meg nem fő a hagyma és szétnyomhatóvá válik. 1 e.kanál keményitőt elkeverek a natur joghurttal és a maradék tejjel és ezt óvatosan beleengedem a hagyma pépre. csomomentesre keverem, sózom, fokhagymát nyomok bele, és tárkonnyal izesitem, a citrom héját és levét is belekeverem. a halfilét hosszu ujnyi csikokra vágom és beleteszem a szaftba, kb. 2-3 percnyi rottyanás után lezárom. Tanácsok: köretnek, hogy egészséges étel legyen gerslivel tálaltam. ami ellen a két férfiju ózkodott, de végülis megették. a következőképpen készül. alaposan megmosom a gerslit, közben margarinon megfuttatok egy fej v.hagymát, addig öntögetek hozzá húsleveslét amig meg nem fő, teljesen elfőve a levét, erre rádobom a gerslit, egy párszor megkavarva, majd forrásban lévő huslével felöntöm, és nagyon lassu tüzön, lefödve puhára párolom. bármilyen zöldséggel még lehetne izesiteni, kukoricával, répával, z.borsóval, én most nem tettem rá semmit. jó étvágyat az egészséges ételhez. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 300 kcal A receptet beküldte: danya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |