| Citromos sajttorta málnával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg darált keksz 8 dkg vaj 80 dkg tejszínes natúr krémsajt (lehet több fajta is, pl. mascarpone, tömlős krémsajt stb.) 20 dkg tejföl 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg étkezési keményítő 4 tojás 1 citrom A tálaláshoz: málna Elkészítés: Egy 26 cm-es kerek csatos formát sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A darált kekszet a megolvasztott vajjal összedolgozzuk (kicsit porhanyós, nem kell megijedni), aztán a tortaforma aljába tesszük, és jól lenyomkodjuk. A sütőben hőlégkeveréssel 160 fokon 10 percig sütjük. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és végül belekeverjük a keményítőt. A masszát az elősütött süteményalapra kenjük, és a sütőben ugyanazon a hőfokon kb. 1 órát sütjük. Miután megsült, a tortát elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk. Legjobb hűtőbe is betenni egy kis időre. Porcukorral megszórva, kis málnakupaccal tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |