| Citromos pulykamell salátával receptEgytálételek Hozzávalók: 2 db kisebb pulykamellfilé bors só 4 db kétszersült 8 dkg citromlekvár 1 db újhagyma 25 dkg koktélparadicsom 1 db fejes saláta 2 db citrom 5-6 ek olaj 20 dkg zöldborsó 4-5 evőkanál sovány tej 1 ek fehérborecet 150 g joghurt Elkészítés: A joghurtot összekeverjük az ecettel meg a tejjel, és sóval, borssal ízesítjük. A borsót kevés forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. A húsokat bedörzsöljük sóval, borssal, majd a serpenyőben felhevített olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, és kb. 8 perc alatt készre sütjük. Közben egyszer megfordítjuk. Az egyik citrom héját vékony csíkokban lehúzzuk, majd a levét kifacsarjuk. A másik citromot felkarikázzuk. A salátát leveleire szedjük, csíkokra metéljük. A paradicsomokat félbevágjuk, az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, és a salátával meg a borsóval együtt a joghurtos mártásba vegyítjük. Sózzuk, borsozzuk. A lekvárt a húsokra kenjük, majd beletesszük a citromkarikákat meg a héjat, és további kb. 3 percig sütjük. Sóval, borssal és 2-3 ek citromlével ízesítjük. Tányérra teszük a kétszersültet, a salátakeveréket és a sült husikat. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |