| Citromkrém (tortára) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 csomag vaniliáspuding 1 liter tej 3 dl citromlé 1 citrom reszelt héja - elhagyható 25 dkg kristálycukor 1 csomag zselatinpor (2,5 dkg) 4 dl tejszín Elkészítés: A 2 csomag pudingport a szokásos módon elkészítjük, majd félretesszük hűlni. A 3 dl citromlét a 25 dkg kristálycukorral felfőzzük, Hagyjuk forrni 2-3 percig. Majd ezt is hűlni hagyjuk. Bögrében a 2,5 dkg zselatint picit több mint 1 dl vízben elkeverjük, megvárjuk míg bedagad, aztán mikróban jól megmelegítjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. ÖSSZEÁLLÍTÁS: A kihűlt pudingot, a kihűlt citromos szirupot, és a meleg zselatint, gépi habverővel elkeverjük. Majd fakanállal, széles mozdulatokkal hozzákeverjük a habbávert tejszínt. Rögtön kenhetjük a tortánkat vele, majd hútőbe tesszük, dermedésig. Tanácsok: Amikor elkészül a krém elég hígnak bizonyul, de nem kell megilyedni, ha hűtőbe teszük akkor megdermed a zselatinnak köszönhetően. Az a legjobb ha a megsült tortalapot, szétvágjuk lapokra, megkenjük a rétegeket és végül a tetejét is, ÉS EZT MIND A TORTAKARIKÁBA TESSZÜK MEG, MERT AKKOR FOLYHAT A KRÉM, NEM GOND, MERT HA MEGKÖT ÉS LEVESSZÜK A KARIKÁT, AKKOR GYÖNYÖRŰEN MEGMARAD. Díszíteni, citrom v lime karikával lehet, h félig bevágjuk és kettéfordítjuk a szelet végét. Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Cs.Anita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |