| Cicege avagy tócsni (tócsi, lapcsánka) a’la Tina receptKöretek Hozzávalók: 1.5 kg krumpli (lehet újkrumpliból is készíteni, de az vizesebb, így ahhoz több lisztet kell adni), 3 egész tojás, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, Fél fej vöröshagyma, 4 teáskanál szárított petrezselyemzöld, 4-5 teáskanál ételízesítő, 5-6 evőkanál liszt, Fokhagymasó, bors, 1-1.5 dl tejföl (jó kefírrel is) vagy kevés tej. (Van, amikor teszek bele 1 kanál mustárt is, így ízletesebb.) Olaj a sütéshez. Elkészítés: A burgonyát megmosom, lecsepegtetem, és lereszelem (a reszelő legnagyobb lyukán reszelve, de lehet kislyukúval is, akkor sokkal homogénebb masszához jutunk), a felesleges vizet kinyomom belőle. Hozzáadom a 3 tojást, amit kissé felverek, a fokhagymát és a vöröshagymát belereszelem, beleszórom a petrezselymet, az ételízesítőt, fűszerezem fokhagymasóval és borssal (mustárral), összekeverem, majd hozzáadom az 5-6 evőkanál lisztet és annyi tejfölt vagy kefírt (helyettesítheted tejjel is, de abból nagyon minimálisat tegyél bele, mert a tészta nem olyan jól szívja fel, mint pl. a tejfölt), hogy az állaga megfeleljen a kissé folyós nokedlitésztának A teflonserpenyőben az olajat felforrósítom. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba teszem a kanál hátával vékony lepényekké simítom. (Utána közepes lángra állítom a sütőt, különben odaégnek a tócsik.) Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütöm. A szélekre vigyázok, mert könnyen odaég! Papírszalvétára szedem, hogy a felesleges zsiradékot felitassam. Forrón tálalom, mert igazán csak így finom. Nekem ebből az adagból olyan 30 db sül ki. Tanácsok: Mi vegetés tejföllel meglocsolva szeretjük. Olaszrizling illik hozzá. :) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |