| Chilis-zöldcitromos csirkesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 250 ml víz 250 ml csirke alaplé 340 g csirkemell filé 1 kis sárgarépa 1 kis piros kaliforniai paprika, vékonyra szelve fél kínai káposzta (200g), vékonyra szeletelve 2 mogyoróhagyma, finomra vágva 60 g babcsíra 1 csokor korianderlevél 100 g vizitorma, eltépkedve öntet: 60 ml zöldcitromlé 2 ek édes csiliszósz 1 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 ek osztrigaszósz 1 tk szezámolaj Elkészítés: Forraljuk fel a vizet és a csirke alaplét egy lábosban, vegyük le a lángot, tegyük bele a csirkemellet, főzzük kb. 10 percig. Szűrjük le és pihentessük 5 percig, vékonyan szeleteljük fel. A répát vágjuk gyufaszál vastagságú és hosszúságú darabokra. Tegyük egy nagy tálba a csirkehússal és a kaliforniai paprikával, káposztával, hagymával, babcsírával, korianderrel és a vizitormával együtt. Locsoljuk meg az öntettel, és lazán keverjük össze. Öntet: a hozzávalókat tegyük egy befőttesüvegbe és jól rázzuk össze. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |