| Masala tea receptItalok, koktélok Hozzávalók: Két nagy csészéhez: 0,5 liter víz, 6 zöld kardamom, 3 egész fekete bors, 1,5 cm-es gyömbérkocka (hámozva és apróra vágva) 1 csillagánizs, 5-6 db fahéj (1-2 cm), 3 szegfűszeg, 1,75 deci tej, 5 teáskanál barnacukor, 4 teáskanál indiai fekete tea (legjobb az Assam tea). Elkészítés: A vízben a fűszereket felforraljuk, majd 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot és ismét felforraljuk. Belekeverjük a teát, elzárjuk és 3-5 percig ázni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ízét a fűszerek mennyiségével variálhatjuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |