| Céklás brownie málnás habkoronával receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: egy 20 cm-es tortaformához: 12,5 dkg főtt cékla 12,5 dkg étcsokoládé 6 dkg \"Vénusz sütőmargarin 10 dkg porcukor 2,5 dkg étkezési keményítő 1/2 kávéskanál sütőpor 2 dkg cukrozatlan kakaó 5 dkg darált dió 2 db tojás 2 csomag vaníliás cukor A málnahabhoz: 5-10 dkg málna 2 dl tejszín Elkészítés: Elkészítés: A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem). A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba önteni, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót, végül a keményítőt. Pár perc alatt így együtt simára keverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formábam hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A málnahabhoz a málnát leturmixoljuk, egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát. A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |