Tutireceptek.hu fejléc

Castagnaccio (gesztenyetorta), tejmentes, gluténmentes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200 g gesztenyeliszt
1 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő édesítő
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
50 g mazsola
25 g fenyőmandula
250 ml hideg víz
1 csipet só
pár levélke friss rozmaring díszítésnek

Elkészítés:
A mazsolát beáztatom egy kis vízben.

A gesztenyelisztet a maradék vízzel elkeverem, beleteszem a cukrot (édesítőt), az olajat, és ezekkel is elkeverem, hogy egy csomómentes masszát kapjak.

Hozzáadom a már beáztatott mazsola 2/3-adát, és a többit megtartom díszítésnek.

Egy 20cm átmérőjű, kiolajozott tortaformába teszem a masszát, a tetejére szórom a mazsolát, a fenyőmandulákat és díszítem itt-ott pár levélke rozmaringgal.

180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsül. hagyom kihűlni, szeletelem, tálalom.

Tanácsok:
Szuperkönnyű!


A receptet beküldte: gribedli***


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás pite - tejmentesen » Lusta rétes (gluténmentes) » Csokis csók (gluténmentes) » Pikáns gesztenyetorta
» Gluténmentes piskóta » Palacsinta (gluténmentes) » Gluténmentes szőlőhab » Tejszínes gesztenyetorta
» Tejmentes tejszelet » Mézeskrémes (gluténmentes) » Néger kocka (gluténmentes) » Gluténmentes kenyér
» Tejmentes palacsintatorta » Madártej, gluténmentes » Gluténmentes zabtallér » Császári gesztenyetorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.