| Castagnaccio (gesztenyetorta), tejmentes, gluténmentes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g gesztenyeliszt 1 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő édesítő 2 evőkanál extraszűz olívaolaj 50 g mazsola 25 g fenyőmandula 250 ml hideg víz 1 csipet só pár levélke friss rozmaring díszítésnek Elkészítés: A mazsolát beáztatom egy kis vízben. A gesztenyelisztet a maradék vízzel elkeverem, beleteszem a cukrot (édesítőt), az olajat, és ezekkel is elkeverem, hogy egy csomómentes masszát kapjak. Hozzáadom a már beáztatott mazsola 2/3-adát, és a többit megtartom díszítésnek. Egy 20cm átmérőjű, kiolajozott tortaformába teszem a masszát, a tetejére szórom a mazsolát, a fenyőmandulákat és díszítem itt-ott pár levélke rozmaringgal. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsül. hagyom kihűlni, szeletelem, tálalom. Tanácsok: Szuperkönnyű! A receptet beküldte: gribedli*** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |