| Carambola torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 3 db tojás 12 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl víz fél citrom héja 12 dkg liszt 1 kk sütőpor Töltelék: 1 csomag vaníliapuding 4- 5 ek cukor 5 dl tej 3 db carambola Ezeken kívül még: 1 csomag tortazselé, tejszínhab Elkészítés: A tojások sárgáját a 2 féle cukorral 4- 5 perc alatt fehéredésig keverjük, a vizet és a citromhéjat hozzáadjuk. A sütőporral elvegyített liszt 1/3- át az előzőekre szitáljuk. A keményre felvert tojásfehérje 1/3- át rátesszük, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot 2 részletben ugyanígy hozzáadjuk. Kikent, lisztezett sütőformába simítjuk, előmelegített sütőben 25- 30 percig sütjük. A megfőzött pudingot a még meleg tésztalapra simítjuk. A carambolát kb 3 mm vastagon szeleteljük és a meleg krémre rakjuk. Dermedni hagyjuk, majd tortazselével bevonjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük. A receptet beküldte: ÉNÉNÉN Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |