| Burgonyás patkó (olcsó, gyors) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db nagyobb burgonya 1/2 csomag sütőpor kevés só kb. 10 dkg liszt olaj a sütéshez vaniliás porcukor Elkészítés: 8 nagyobb burgonyát forrón áttörünk és 1/2 csomag sütőporral, kevés sóval és kb. 10 dkg liszttel - a burgonya fajtájától függően több-kevesebb lehet -, lágy tésztává gyúrjuk. A tésztából lisztes kézzel kb. 8 cm hosszú, kisujjnyi vastag rudacskákat sodrunk, patkó alakúra formáljuk, lapos kanálon forró olajba téve barnára sütjük. A patkókat még forrón vanillincukros porcukorban meghempergetjük. Tanácsok: Figyelem: Mielőtt sütni kezdjük a tésztát, tegyük próbára, mert némely burgonyafajta lágyít! Sütéskor csak nagyon forró olajat használjunk, mert különben a patkó kinyílik, a tészta eltörik! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |