Tutireceptek.hu fejléc

Dunakavics recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(kis adaghoz):
20 dkg cukor,
1.5 dl víz,
2 csepp 10%-os ecet,
20 dkg pörkölt mogyoró (nem sós),
zöld, sárga, piros és kék ételfesték.

Elkészítés:
A cukrot a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd amikor már forr, hozzáadjuk az ecetet. A tűzhely mellé készítünk egy nagy pohár vizet, és ahogy sűrűsödik a szirupunk, próbaképpen kiskanállal egy keveset kiveszünk belőle, és a vízben lehűtjük. Akkor jó az állaga, ha ujjaink között keményebb golyót tudunk formálni belőle.

Ekkor átöntjük egy hideg fémtálba, és fakanállal addig kevergetjük, míg opálosodni nem kezd. Hozzáadjuk a mogyorót, és jól átkeverjük, hogy a mogyorószemeket mindenhol bevonja a cukros máz.

A drazsírozott mogyorót poharakba öntjük, minden pohárba más-más színű festéket cseppentünk, majd egy kistányérral lefedve jól összerázzuk őket. A dunakavicsokat tálcára borítjuk, és hagyjuk megszáradni.


A receptet beküldte: Edibabacica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolerós szelet » "Habkrém" torta » Áfonyás lepény » Citromos-kekszes túrótorta
» Csokoládés mézes rúd » Chokito házilag » Piskóta tekercs » Kiwi szelet
» Hólabda anyós módon » Máglyarakás egyszerűen » Csokis-meggyes muffin » Palmira torta
» Hamis túros » Almaszalámi » Zabpelyhes-áfonyás csokitorta » Trifle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.