| Dunakavics receptSütemények, édességek Hozzávalók: (kis adaghoz): 20 dkg cukor, 1.5 dl víz, 2 csepp 10%-os ecet, 20 dkg pörkölt mogyoró (nem sós), zöld, sárga, piros és kék ételfesték. Elkészítés: A cukrot a vízzel egy lábasban felforraljuk, majd amikor már forr, hozzáadjuk az ecetet. A tűzhely mellé készítünk egy nagy pohár vizet, és ahogy sűrűsödik a szirupunk, próbaképpen kiskanállal egy keveset kiveszünk belőle, és a vízben lehűtjük. Akkor jó az állaga, ha ujjaink között keményebb golyót tudunk formálni belőle. Ekkor átöntjük egy hideg fémtálba, és fakanállal addig kevergetjük, míg opálosodni nem kezd. Hozzáadjuk a mogyorót, és jól átkeverjük, hogy a mogyorószemeket mindenhol bevonja a cukros máz. A drazsírozott mogyorót poharakba öntjük, minden pohárba más-más színű festéket cseppentünk, majd egy kistányérral lefedve jól összerázzuk őket. A dunakavicsokat tálcára borítjuk, és hagyjuk megszáradni. A receptet beküldte: Edibabacica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |