Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
2 teáskanál vaj
petrezselyem zöld
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Panírhoz

2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa

Mártogatóshoz:
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
6 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Majd 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk, már kész is. Melegen tálaljuk.

Nyomtatás

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás spagettisaláta » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás csülökfalatkák
» Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás sült krumpli » Fokhagymás újburgonya
» Fokhagymás ponty » Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás húsgolyók
» Fokhagymás padlizsán bartá » Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás camembert-leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.