| Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg burgonya 5 dkg zsemlemorzsa 1 tojás 2 teáskanál vaj petrezselyem zöld 3 gerezd fokhagyma só, bors Panírhoz 2 tojás 15 dkg zsemlemorzsa Mártogatóshoz: 4 evőkanál tejföl 1 evőkanál majonéz 6 gerezd fokhagyma bors Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Majd 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk, már kész is. Melegen tálaljuk. Nyomtatás Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |