| Bundás kelkáposzta sajtos gombaraguval receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Hozzávalók: kb. 1 kg kelkáposzta 3 tojás liszt tej só szódabikarbóna olaj a sütéshez ételízesítő A sajtos gombaraguhoz: 50 dkg csiperke gomba kb. 10 dkg gouda sajt 3 dl tejszín 7-8 dkg vaj 3-4 evőkanál liszt ételízesítő bors só Elkészítés: Bundás kelkáposzta: 1.) A kelkáposztát megmossuk, levágjuk a fonnyadt leveleit, és kb. 8 cikkelyre vágjuk. A torzsát csak megvékonyítjuk, mert ez tartja majd a sütés során össze a leveleket. 2.) Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. Beleteszünk 1 evőkanál sót és 1 mokkáskanál szódabikarbónát. Amikor a víz forr, beletesszük a kelkáposzta cikkelyeket. A lángot mérsékeljük, és a fazekat lefedjük. A kelkáposztákat 8-10 percig főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a kelkáposztákat, kicsit hűlni hagyjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk egy kevés ételízesítővel és borssal. 3.) Ezalatt elkészítjük a palacsintatésztát. 3 tojást habverővel összekeverünk annyi liszttel és vízzel, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. Beleteszünk 1 csapott evőkanál ételízesítőt. 4.) Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk. 5.) A kelkáposzta cikkelyeket belemártjuk a palacsintatésztába, majd a forró olajban erős lángon mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük, majd forrón, a sajtos gombaraguval tálaljuk. Sajtos gombaragu: 1.) Egy teflon edényben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Addig pároljuk, amíg elfő a leve. 2.) Megszórjuk 2-3 evőkanál liszttel, picit megpirítjuk, és a tejszín felével felengedjük. Habverővel megkeverjük, és hozzáadjuk a többi tejszínt is. (Ha esetleg nagyon sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.) 3.) Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és visszatesszük a tűzre. 4.) A sajtot kisujjnyi rudakra vágjuk, és a gombás mártásba szórjuk. Addig melegítjük, amíg a sajtok épp egy picit meglágyulnak. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |