Tutireceptek.hu fejléc

Bükki sertéskaraj /hasábburgonyával/ recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott sertéskaraj
20 dkg gomba
2 dl tejföl
2 evőkanál majonéz
mustár
4 evőkanál olaj
pirosarany
kakkukfű


Elkészítés:
A hússzeleteket nem túl vékonyra kiverem, és csak közvetlenül sütés előtt sózom. A sütőlapra olajat csurgatok egyenletesen, ráterítem a hússzeleteket, tetejét fél mokkáskanálnyi mustárral és ugyanennyi pirosarannyal bekenem. Rávagdalom a megtisztított gombát, finoman meghintem kakukkfűvel és kevés sóval. A szeletek közepére csak annyi majonézt és tejfölt csurgatok, hogy ne folyjon le róla. Pirosarany pettyekkel díszítem. 2 evőkanál vizet öntök alá, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, alufólia alatt 15 percig sütöm. Aztán leveszem az alufóliát, és addig sütöm, amíg a karaj széle aranysárga lesz.
Hasábburgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avasi sertéskaraj. » Mézes sertéskaraj » Töltött sertéskaraj » Olasz sertéskaraj
» Sertéskaraj töltve » Sertéskaraj Havanna módra » Sertéskaraj pásztor módra » Sajtos sertéskaraj
» Majoránnás sertéskaraj » Sárgabarackos sertéskaraj » Sertéskaraj pármai módra » Sertéskaraj parasztosan
» Sajtos sertéskaraj Update1 » Birsalmás sertéskaraj » Sertéskaraj hagymaszósszal » Göngyölt sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.