| Bruscetta grillezett paradicsommal receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 12 szelethez: 12 szelet fehér kenyér (bagettből) 6 nagy paradicsom 1 teáskanál szárított majoránna 3 + 3 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál vörösborecet 1 teáskanál (barna) cukor 2 gerezd fokhagyma 2 kávéskanál finomra vágott petrezselyem Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, a magjukat óvatosan kikaparjuk, és a fél paradicsomokat vágott felükkel lefelé lapos tűzálló tálba rakjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk. A (grill)sütőt előmelegítjük. A majoránnát, 3 evőkanál olajat, az ecetet és a cukrot ízlés szerinti sóval és őrölt borssal jól összekeverjük (jól záródó üvegben összerázzuk), a felét a paradicsomokra locsoljuk. A paradicsomokat 15 percig sütjük a (grill)sütőben, majd kivesszük, óvatosan megfordítjuk, meglocsoljuk a maradék páclével, és még 15 percig sütjük. A kenyérszeleteket megkenjük a maradék olívaolajjal, és egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Bedörzsöljük a fokhagyma vágott felével, ráhalmozzuk a sült paradicsomot, meghintjük a petrezselyemmel, és frissen tálaljuk. Tanácsok: Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 35 perc múlva Kalóriatartalom: 303 kcal A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |