| Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 receptHozzávalók: 1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli fejenként 2-3 tojás 2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton) 2-3 evőkanál olívaolaj 1 csapott evőkanál tengeri só Elkészítés: Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk. A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.) Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be. Tanácsok: Javasolt ital: száraz rose bor, vagy édesítőszerrel készült limonádé. A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |