| Brokkolis Orecchiette receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg friss brokkoli 2 gerezd finomra vágott foghagyma 0,6 dl extraszûz olívaolaj 1 csipôs, piros chili paprika só ízlés szerint 0,5 kg orecchiette tészta 30 dkg frissen reszelt parmezán sajt Elkészítés: A brokkoli szárát vágjuk le és vágjuk apró kockákra. A brokkolifejeket szedjük apró rózsákra. A szárakat és a rózsákat sós vízben fôzzük 8 percig, amíg megpuhulnak, majd alaposan csepegtessük le, a fôzôlevet tegyük félre a tésztához. Egy nagy serpenyôben pirítsuk a foghagymát az olajon halvány aranysárgára. Adjuk hozzá a brokkolit és a chilit, sózzuk meg, majd alacsony láng felett pároljuk további 5 percig. Húzzuk le a lángról. Közben a brokkoli fôzôvizét forraljuk fel újra, tegyük bele a tésztát és fôzzük "al dente". Alaposan csepegtessük le, majd adjuk a brokkolihoz. Nagy láng felett rázogassuk 1-2 percig. Húzzuk le a a tûzrôl, szórjuk meg parmezán sajttal, és tálaljuk. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |