| Brokkolis-gombás penne olaszosan receptTésztafélék Hozzávalók: 5 személyre: 30 dkg penne tészta 1 fej lilahagyma 3 ek olívaolaj 30 dkg gomba 20 dkg brokkoli rózsa 5 db közepes paradicsom 20 dkg eidami sajt reszelve Kevés margarin az edény kenéséhez Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony 1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó) 1 doboz sűrített paradicsom Elkészítés: A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal elkeverjük, és félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Közben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját, majd nyolc részre vágjuk mindegyiket. Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal. Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük. A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót adhatunk mellé. Tanácsok: WW pontérték: 11 pont Rosttartalom: 5 gramm Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 486 kcal Szénhidráttartalom: 50 gramm Zsírtartalom: 22 gramm A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |