| Brassói aprópecsenye Gabi módra receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg. sertéshús (tarja,lapocka vagy comb) 1 db. nagyobb vöröshagyma 5 - 6 gerezd fokhagyma 20 - 25 dkg.gomba,lehet konzerv is(én ez utóbbit jobban szeretem) 1 dl olaj vagy zsír (ki melyiket szereti jobban) fűszerek:ételízesítő, bors,majoranna,kömény,só 1 db. zöldpaprika 1 db. paradicsom Elkészítés: húst vékony csíkokra vágom,megszórom a fűszerekkel,2-3 gerezd fokhagymát ráaprítok,letakarom és hűtőszekrényben hagyom pihenni 2-3 óra hosszat (előző este is előkészíthető). A hagymát apró kockákra szeletelem és megfuttatom az olajon.Ha üveges,rátaszem a bepácolt husikát,kevés vizet öntök alá.fedő alatt megpárolom. Mielőtt a hús puhára párolódik ráteszem a gombaszeleteket és együtt készre pirítom. Ízlés szerint megkeresztelhetjük némi borocskával is. Amíg a hús puhul a burgonyakockákat sós vízben félpuhára főzöm,majd olajon világos aranybarnára sütöm. Ezzel a megpróbáltatásai még nem értek véget sem a krumplinak,sem a háziasszonynak,mert egy tepsibe öntjük a krumplit. A sűltkrumplikra halmozzuk a húst,megszórom a maradék apróra vágott fokhagymával,kevéske pirospaprikával és lazán összekeverem. Kevés vizet vagy húslét öntök alá. A zöldpaprikát és a paradicsomot rákarikázom,lefedem alufóliával és 180-200 fokos sütőben Kb.15-20 percig összemelegítem. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! Preszter Gabi. A receptet beküldte: Preszter Gabi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |