| Házi csokoládé receptSütemények, édességek Hozzávalók: ½ kg cukor 10 dkg kakaó 25 dkg tejpor 5-10 dkg vaj Elkészítés: A kakaót és a tejport külön-külön átszitáljuk, hogy ne maradjon bennük csomó. A cukrot 2 dl vízzel főni tesszük. Forrástól számítva 3 percig főzzük. Kanalanként belekeverjük a kakaót és ismét főni hagyjuk 3 percig. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd apránként belekeverjük a tejport. Langyosra kavarjuk. Vajazott tepsibe töltjük. Mikor keményedni kezd darabokra vágjuk. Tanácsok: Ízlés szerint kavarhatunk bele darabos mogyorót, diót, mazsolát, szitált babkávét A receptet beküldte: csakizsoka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |