| Fánkocskák baracklevárral receptSütemények, édességek Hozzávalók: fél kg burgonya, 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 dl tej 4 dkg élesztő, 4 tojás, bő olaj a sütéshez Elkészítés: A héjában főtt burgonyát áttörjük,hozzászórjuk 40 dkg lisztet, belemorzsoljuk a vajat és beleöntjük a tejben megfuttatott élesztőt.Összekeverjük, aztán hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk, és 1 órán át kelesztjük.Utánna lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, azokat pedig hagyjuk még 20 percet kelni.Forró, bő zsiradékban egyszer megforgatva.Süssük ki úgy, hogy a közepét egy kicsit benyomjuk, körben pedig meghúzzuk. Tanácsok: - A receptet beküldte: zsanett84 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |