| Túrós pacsóka receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 35 dkg tehéntúró (húsdarálón ledarálva) 1 csapott kávéskanál só 1 tojás 0,5 dl langyos tej 1,5 dkg élesztő kb. 35 dkg finomliszt átszitálva 1 késhegynyi kristálycukor Olaj a kisütéshez. 15 dkg reszelt sajt a szóráshoz. Elkészítés: A tejben a késhegynyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. 1,5 cm vastagra nyújtva korongokat szúrunk belőle, forró olajban kisütjük, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal. Tanácsok: Azért írtam a lisztnél hozzávetőleges mennyiséget, mert függ a túró nedvességtartalmától és a tojás nagyságától. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |