Tutireceptek.hu fejléc

Túrós pacsóka recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
35 dkg tehéntúró (húsdarálón ledarálva)
1 csapott kávéskanál só
1 tojás
0,5 dl langyos tej
1,5 dkg élesztő
kb. 35 dkg finomliszt átszitálva
1 késhegynyi kristálycukor

Olaj a kisütéshez.

15 dkg reszelt sajt a szóráshoz.

Elkészítés:
A tejben a késhegynyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval és konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük.

1,5 cm vastagra nyújtva korongokat szúrunk belőle, forró olajban kisütjük, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Tanácsok:
Azért írtam a lisztnél hozzávetőleges mennyiséget, mert függ a túró nedvességtartalmától és a tojás nagyságától.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás-túrós lepény » Borzas gyümölcsös-túrós » Juhtúrós pogácsa II. » Ízes juhtúrós pogácsa
» Szedres-túrós finomság » Túrós karfiol » AndlandReszelt túrós » Túrós pogácsa (vagy rúd)
» Túrós pite torta » Gyors túrós csemege » Túrós rakott kifli 2. » Reszelt kakaós-túrós
» Juhtúrós halfilé rántva » Túrós batyu » Áfonyás-túrós élvezet » Cukros túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.