| Borzas Bori (100 éves recept) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 DKG liszt 2 db tojás 1 puding por 4 dl tej 10-15 dkg cukor olaj a sütéshez Elkészítés: A tojásból és a lisztből tésztát gyurunk esetleg egy icipici vízzel.Kinyujtjuk és felvágjuk mint széles metéltet.Szétterítjük a deszkán és száradni hadjuk. A tejből és pudingporból,cukorral sürü pudingot készitünk. Kávés kanállal kis halmokat teszünk a nyers tésztára, körülbelül 10 cm távolságra egymástól, a pudinból, majd villa segitséggel a mellette lévő tésztát rátoljuk. Majd kézzel segitünk kis gombocokat formálunk belőle. Fel tesszük az olajat és mikor meleg aprodonkint szép pirosra sütjük mint a fánkot szoktuk. Vaniliás cukorral megszórva tálaljuk. Tanácsok: Csinálhatjuk a pudingot puncs vagy vanilia ízesen is tehetünk 1-2 szem mazsolát is bele. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |