| Borka trikolor kenyere (Szent István kenyér) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A kenyértésztához: 1 kg sima kenyérsütőliszt 4 tk só 6 dl víz Kenyérsütőgép „Tészta” funkció (1:50) (Bármilyen alapkenyértészta jó ehhez a recepthez: a lényeg, hogy tartalmazzon lisztet, zsiradékot, cukrot, sót, vizet és ecetet vagy citromsavat.) Elkészítés: A tésztát három részre kell osztani, és bucivá gyúrni gyúródeszkán. (Hajtogassuk át még egyszer, hogy szép buborékos legyen a bélzet. :)) A „színes” bucikba beledolgozzuk a belevalókat: Egyik bucihoz: 1 mk mirelit spenót Ízlés szerint fűszerek (pl. pirospaprika, köménymag stb.) Másik bucihoz: 1 kis doboz paradicsomszósz Ízlés szerint fűszerek (pl. pirospaprika, bazsalikom stb.) Harmadik buciba nem teszünk semmit, csak átgyúrjuk még egyszer. 10-20 percig meleg helyen kelesztjük még egy kicsit a három bucit. Sütőbe alulra egy tepsi vizet teszünk, egy másik tepsit sütőpapírral kibélelünk. A megkelt bucikat egymásra tesszük, hogy a magyar trikolor sorrendjében legyenek (gyk.: felülre a paradicsomos, középre a sima, alulra a spenótos), a felső szintet bevagdossuk, majd betoljuk egy háromnegyed, de max. egy órácskára 180 fokra, a sütőbe. Vigyázat! Leéghet a teteje! Tanácsok: Tudom, hogy nem én találtam fel a melegvizet, de örültem, hogy szétkreatívkodhattam az agyamat. :) Elkészítési idő: 220 perc Kalóriatartalom: sok:) kcal Szénhidráttartalom: mégtöbb gramm Zsírtartalom: nemsok gramm A receptet beküldte: boribakter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |