Tutireceptek.hu fejléc

Bolognai túrógombóc paradicsommártásban recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50dkg túró
10dkg búzadara
10 dkg füstölt sonka
3 db tojás
kb. 3 dkg vaj
1 nagy doboz sűrített paradicsom
2 ek liszt
pici olaj
cukor,só
reszelt sajt

Elkészítés:
Az áttört túrót a tojásokkal, a búzadarával, a puha vajjal és a nagyon apróra vágott sonkával jól összedolgozzuk. Letakarva egy órát pihentetjük, majd diónyi gombócokat formálunk, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk.
Míg pihen a gombócnakvaló, a lisztből és olajból vékony rántást készítünk, felöntjük a befűszerezett paradicsomlével és mártás sűrűségűre összefőzzük.
A megfőtt gombócokat ebbe a paradicsomszószba szedjük, átforgatjuk és a tetejüket tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognais rakott tészta » Tejbegrizes túrógombóc » Bolognai leves » Túrógombóc édes tejföllel
» Bolognai szósz házilag » Gyors, és finom túrógombóc » Túrógombóc kezdőknek » Light mini túrógombóc
» Panni néni túrógombóca » Fahéjas túrógombóc » Bolognai Lasagne » Túrógombóc (update1)
» Túrógombóc 2. » Kiadós Bolognai » Pillekönnyű túrógombóc » Túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.