| Bolognai túrógombóc paradicsommártásban receptTésztafélék Hozzávalók: 50dkg túró 10dkg búzadara 10 dkg füstölt sonka 3 db tojás kb. 3 dkg vaj 1 nagy doboz sűrített paradicsom 2 ek liszt pici olaj cukor,só reszelt sajt Elkészítés: Az áttört túrót a tojásokkal, a búzadarával, a puha vajjal és a nagyon apróra vágott sonkával jól összedolgozzuk. Letakarva egy órát pihentetjük, majd diónyi gombócokat formálunk, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk. Míg pihen a gombócnakvaló, a lisztből és olajból vékony rántást készítünk, felöntjük a befűszerezett paradicsomlével és mártás sűrűségűre összefőzzük. A megfőtt gombócokat ebbe a paradicsomszószba szedjük, átforgatjuk és a tetejüket tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |