| Bögrés diós süti túrós krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1 bögre= 2, 5 dl 2 bögre darált mák/dió vegyesen 1 bögre liszt 1 bögre cukor 1 csipet só 1 csomag sütőpor 1 dl tej 1 dl étolaj 3 db tojás 1 db alma A krémhez: 4 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 15 dkg lágy vaj 10 dkg cukor 0.5 db citrom reszelt héja 25 dkg túró Elkészítés: Kéz alá készítünk mindent. 4 dl tejjel pudingot főzünk, lehűtjük, közben kevés vajat beletéve meg-megkeverjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, hozzáadjuk az áttört túrót. Ha kihűlt a puding, a vajas-túrós masszával vegyítjük, hűtőbe tesszük. A mákos diót a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük. Egy másik edényben az olajat, az 1 dl tejet és a tojássárgájákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Géppel jó alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagy kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Középre vagy eggyel feljebb rakjuk a rácsot. Tapintásra érezzük, amikor készre sül. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk darált dióval vagy mákkal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |