| Bögrés almafánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 2,5 bögre liszt 2 tojás 2 ek cukor 1 cs sütőpor 1 cs vaníliás cukor 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj olaj porcukor lekvár Elkészítés: Az almát meghámozzuk,lereszeljük,a levét kinyomjuk.Hozzáadjuk a tojásokat,a cukrot.a vaníliás cukrot,a fahéjat, és több részletben a sütőporral vegyített lisztet.Alaposan összedolgozzuk a masszát.Akkor jó, ha a galuskáéhoz hasonló az állaga. Az olajat felforrósítjuk,majd egy kanállal beleszaggatjuk a fánkmasszát.(ne tegyünk egyszerre túl sok fánkot az olajba). A tészta magától is átfordul, így biztosan jól átsül mindenhol. Aranybarnára sütjük pár perc alatt. Papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, forrón megszórjuk porcukorral,lekvárral kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |