Tutireceptek.hu fejléc

Bodzapalacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 nagy bodzavirág
2 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
liszt szükség szerint
1,5 dl fehérbor
egy kevés tejszín
egy csipetnyi só
vaj a sütéshez
vanília- és eperszósz, valamint
mentalevél a tálaláshoz
fahéjas cukor, meghinteni

Elkészítés:
Egy serpenyőben vajat forrósítunk és szárával fölfelé beleteszünk egy bodzavirágot, majd ráöntjük a palacsintatészta egynegyedét; az alját jól megsütjük, a bodza szárát ollóval lelvágjuk, majd a palacsintát megfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük; kivesszük és papírtörülközőn lecsöpögtetjük; így járunk el a többi bodzavirággal is. Elmőlegített tányérra tesszük és meghintjük fahéjas cukorral. Vanília- és eperszósszal körítve, mentalevéllel díszítve azonnal, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
A lehetőleg frissen szedett bodzavirágot alaposan megmossuk és szitán jól lecsöpögtetjük. A tojást a sárgájával és a szitált porcukorral, valamint egy csipetnyi sóval és szükség szerinti mennyiségű liszttel sűrű tésztává keverjük; végül belekeverjük a bort és a tejszínt, majd 15 percig pihentetjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hólabda torta » Diós/mogyorós/mandulás keksz » Diócska » Tejes-rizses muffin
» Karamelles almatorta » Diós/ kókuszos kosárkák » Stíriai metélt » Császártöltési mákos guba
» Narancsos csokis muffin » Kinder Bueno (nyami!!!) » Almáskalács » Citromos muffin
» Királyszelet » Sárgabarackos túrótorta » Joghurtos alma » Kókuszos fehércsokiparfé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.