| Bodzapalacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 nagy bodzavirág 2 tojás 1 tojássárgája 5 dkg cukor liszt szükség szerint 1,5 dl fehérbor egy kevés tejszín egy csipetnyi só vaj a sütéshez vanília- és eperszósz, valamint mentalevél a tálaláshoz fahéjas cukor, meghinteni Elkészítés: Egy serpenyőben vajat forrósítunk és szárával fölfelé beleteszünk egy bodzavirágot, majd ráöntjük a palacsintatészta egynegyedét; az alját jól megsütjük, a bodza szárát ollóval lelvágjuk, majd a palacsintát megfordítjuk és a másik felét is aranybarnára sütjük; kivesszük és papírtörülközőn lecsöpögtetjük; így járunk el a többi bodzavirággal is. Elmőlegített tányérra tesszük és meghintjük fahéjas cukorral. Vanília- és eperszósszal körítve, mentalevéllel díszítve azonnal, forrón tálaljuk. Tanácsok: A lehetőleg frissen szedett bodzavirágot alaposan megmossuk és szitán jól lecsöpögtetjük. A tojást a sárgájával és a szitált porcukorral, valamint egy csipetnyi sóval és szükség szerinti mennyiségű liszttel sűrű tésztává keverjük; végül belekeverjük a bort és a tejszínt, majd 15 percig pihentetjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |