| Bergeni halfasírt receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg fehér húsú szálkanélküli halfilé 2 db tojás 2 dl tej 1 csokor friss kaporlevél 2 evőkanál liszt só, darált bors 3 evőkanál vaj a kisütéshez Szószhoz: egy-egy negyed darab színes kaliforniai paprika 1 dl tejszín 1 teáskanál citromlé 1 evőkanál vaj fél csokornyi metélőhagyma 1 evőkanál liszt 1,5 dl tej só, kevéske darált bors Elkészítés: Vágjuk kis darabokra a halhúst, vágás közben kezünkkel győződjünk meg róla, hogy valóban szálkamentes. Ha esetlek érezzük a szálkák szúrós tapintását, akkor éles késsel vágjuk ki a hal húsából. Tegyük a kis darabokra felvágott halhúst egy konyhai gyorsvágó gépbe, üssük hozzá a tojásokat, kanalazzuk rá a lisztet, fűszerezzük összevágott kaporlevéllel, kevéske darált borssal, és ízesítsük sóval. Öntsük rá a tejet, majd kapcsoljuk be e gépet, és aprítsuk össze. Vigyázzunk ne vágjuk túl sokáig, mert akkor túl finomra pépesíti, elég ha az alapanyagok szépen szétzúzódnak. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi vajat egy nagy serpenyőben, majd vizes kézzel formázzunk a húspépből lapos korongokat. Tegyük a serpenyőbe, és közepes lángon mindkét oldalát süssük pár percig. A szószhoz forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőbe, majd tegyük bele az apró kockákra felvágott színes kaliforniai paprikákat. Kis lángon süssük két percig, utána szórjuk rá a lisztet. Keverjük jól össze, és kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük fel a tejjel. Öntsük hozzá a tejszínt, majd ízesítsük sóval, citromlével, összevágott metélőhagymával, és fűszerezzük kevéske darált borssal, majd jól forraljuk ki. A szósznak selymesen folyósnak kell lennie, ha szükséges hígítsuk tejjel. Tálaljuk a kisült halpogácsákat párolt brokkoli rózsákkal, majd a tetejére kanalazzunk a színes szószból. A halfasírthoz használhatunk még friss metélőhagymát, petrezselymet vagy akár újhagymát. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |