Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi kávé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
4 evőkanál/60 ml tejjel felére higított tejszín
2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 kiskanál/5 g cukor
a díszítéshez:
fahéj
kakaó

Elkészítés:
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás:
Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

Tanácsok:
Én mikróban olvasztottam fel a csokit.
Veszélyesen finom:)


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi csokoládés kávé » Bécsi jegeskávé » Bécsi kacsasült » (Bécsi) Sacher-torta
» Becsinált leves » Bécsi cseresznyés muffin » Bécsi kuglóf » Eredeti bécsi szelet
» Bécsi bélszín » Citromos csirkebecsinált » Bécsi tejben sült rétes » Bécsi túrós palacsinta
» Bécsi piskótaszelet » Bécsi rizspuding » CSirke becsinált » Bécsi almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.