Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi gyûrûfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztõ,
2 púpozott evõkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;
olaj a sütéshez;
a tálaláshoz:

Elkészítés:
a tálaláshoz:
2 evõkanál rum és 3 evõkanál sárgabaracklekvár.
1 dl langyos tejbe keverjük az élesztõt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebbõl 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belõle, majd ezt a fonatot gyûrûformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyûrûket. Bõ, forró olajban elõször az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük. A rummal ízesített sárgabaracklekvárral tálaljuk oly módon, hogy a baracklekvárt a tésztagyûrûk közepébe öntjük.

Tanácsok:
Ez a fánk csak frissen, forrón jó!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi gőzmetélt » Bécsi szelet » Bécsi linzertorta » Bécsi fiákerpecsenye
» Bécsi vaníliás kifli » Bécsi túrós palacsinta 2 » Bécsi cseresznyés muffin » Tárkonyos csirkebecsinált
» Tárkonyos nyúlbecsinált » Becsináltleves » Bécsi töltött fánk » Bécsi csokoládés kávé
» Bécsi kacsasült » Bécsi kocka Edit módra » Bécsi kávé » Bécsi rizspuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.