| Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal receptLevesek Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikom 250 g trapista sajt 50 g karaván sajt só bors 250g gnocchi 5 evőkanál olivaolaj 1 szál póréhagyma Csontlé 3 dl tejszín dúsításhoz 2,5dl tej 2,5dl tejszín Elkészítés: Előkészítés: a csokor bazsalikomot apróra vágjuk. a sajtokat lereszeljük vékony lyuku reszelőn. póréhagymát finomra vágjuk. a sajtokat 0,25 tejjel és 0,25 tejszínnel feltesszük főzni állandó kevergetés mellett amíg nem lesz folyékony állapotú, só, bors. Elkészítés: Az olivaolajon lepirítjuk a a póréhagymát, a gnocchi-t és hozzáadjuk a bazsalikomot is. felöntjük a sajtmártással és ha lepirúlt felöntjük a csontlével addig forraljuk amíg megnem puhúl a gnocchi aztán tejszínnel dúsítjuk és egy kicsit keményítővel besűrítjük. ( a krémlevesekhez megszokottól kicsit hígabbra ) felforraljuk és tálaljuk, mellé pirítóst süthetünk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: ArniX Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |