| Bazsalikomos pirított csirke receptHúsételek Hozzávalók: 50dkg csirkemell 2ek. mogyoróolaj 3 gerezd fokhagyma 1ek. frissen reszelt gyömbér 1dl húsleves 1 ek.csapott kanál cukor 1-1ek.szójaszósz,csiliszósz, friss bazsalikom Elkészítés: A csirkehúst felvágjuk vékony csíkokra.A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk,majd felaprítjuk.A wokot felforrósítjuk,majd beleöntjük az olajat.Amikor forró,beletesszük a gyömbért és a fokhagymát,és megpíritjuk.Hozzáadjuk a csirkehúst,két-három percig pirítjuk állandóan kevergetve,majd ráöntjük a húslevest,a szójaszószt és a chiliszószt.A forrástól számítva gyenge tűzön főzzük meg.A bazsalikom leveleit lecsipkedjük a szárról,de egészben hagyjuk.Óvatosan a húshoz keverjük. Tanácsok: Párolt rizzsel tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |