| Barna sörös sertéscsülök római tálban receptHúsételek Hozzávalók: 1,5-2 kg sertéscsülök, 1/2 liter barna sör, 4-5 dl tejföl, 2 doboz szeletelt gomba-konzerv, ízlés szerint só, 1 kávéskanál kakukkfű, 4 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint grill fűszerkeverék. Elkészítés: A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve a hűtőben 3-4 órán át pihentetjük. A római tál fedelébe annyi vizet töltünk, hogy a tál alját beletéve ne csorogjon ki a víz, majd az alját is félig feltöltjük. A vizet fél óra múlva kiöntjük. Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt gombát (az egyiket lé nélkül), majd rátesszük a csülköt. Ezután ráöntjük az üveg barna sört. Meggyújtjuk a gázsütőt, közepes lángra állítjuk, betesszük a lefedett tálat, és kb. 90 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből, amennyi szükséges, lefedjük, és további 60 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a tejfölt, és még 15 percig visszatesszük a sütőbe. Köretként sült hasábburgonya illik mellé. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |