Tutireceptek.hu fejléc

Baranyai kókuszos(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojás
1 kockamargarin fele
1 tasak sütőpor
1 evőkanál kakaópor
A kókuszos töltelékhez

6 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez

6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
a kockamargarin másik fele
15 dkg porcukor
A csokimázhoz

6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, majd összegyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk, két lapra nyújtunk, az egyiket margarinnal kikent és lisztezett tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és végül a kókuszreszeléket. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sárga krémhez a tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a porcukorral kikevert puha margarinnal összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük. A csokimázhoz a hozzávalókat 2 evőkanál vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, és mielőtt teljesen megkeményedne, a sütemény tetejét bevonjuk vele. Száradás után szeleteljük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baranyai töltött szűz » Baranyai kókuszos » Baranyai sertéssült » Gesztenyés kosárka
» Olasz rétes » Csokis kalácsfelfújt » Almaomlett » Vendégváró jércezserbó
» Mákos kevert almával » Lagzi Lajcsi szelet » Rumos mogyorófagyi » Csodasüti :)
» Edit-túrófánk » Baccardi piskóta » Ajnélküli turós » Csokis-almás torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.