| Baranyai kókuszos(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 25 dkg liszt 15 dkg porcukor 1 tojás 1 kockamargarin fele 1 tasak sütőpor 1 evőkanál kakaópor A kókuszos töltelékhez 6 tojásfehérje 10 dkg cukor 15 dkg kókuszreszelék A sárga krémhez 6 tojássárgája 3 evőkanál liszt 3 dl tej a kockamargarin másik fele 15 dkg porcukor A csokimázhoz 6 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaópor 5 dkg vaj vagy sütőmargarin Elkészítés: A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, majd összegyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk, két lapra nyújtunk, az egyiket margarinnal kikent és lisztezett tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és végül a kókuszreszeléket. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sárga krémhez a tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a porcukorral kikevert puha margarinnal összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük. A csokimázhoz a hozzávalókat 2 evőkanál vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, és mielőtt teljesen megkeményedne, a sütemény tetejét bevonjuk vele. Száradás után szeleteljük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |