| Almás pudingos lapok receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 60dkg liszt 20dkg zsír 20dkg cukor 2 egész tojás 1cs. sütőpor 2cs. vaniliáscukor 3-4 evőkanál tejföl Töltelékhez: 2cs.vaniliás pudingpor 2ek. cukor 1/2 liter tej 2 egész tojás 30dkg margarin 20dkg porcukor 1,5kg alma fahéj Elkészítés: Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd egy nagy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingokat elkeverjük 2ek. cukorral, és a tejjel sűrűre főzzük. Még forrón (a tűzön) belekeverjük a 2 egész tojást is, ezután kihűtjük. 25dkg margarint,10dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Az almát lereszeljük, és 5dkg margarinon, 10dkg porcukorral, fahéjjal puhára pároljuk. Miután minden kihűlt, az alsó lapra kenjük a vaníliakrémet, rátesszük a második lapot, és arra kenjük az almát, majd befedjük az utolsó lappal. Tetejére tehetünk csokimázt, vagy porcukorral megszórjuk. Másnap fogyaszthatjuk! A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |