| Balzsamos pulyka saláta ubdate1-es kód receptHúsételek Hozzávalók: 1 ek dijoni mustár 3 ek balzsam ecet 2 gr fokhagyma 150 ml olíva olaj 1 ek olasz fűszerkeverék 200 gr sonka 600 gr pulykasült 1 db jégsaláta 2 db paradicsom 1 db óriás fehérbab (szerintem 1, de elhagyható) 3 sz újhagyma 200 gr zsírszegény sajt 100 gr olíva bogyó Elkészítés: Rövid lével főzz meg-szeletelt: sárgarépát, zellert, hagymát, fokhagymát és petrezselyemgyökeret, nem túl puhára, majd ízesítsd fűszerekkel: tengeri só, babérlevél, borsikafű, ételízesítő. Főzés után bot mixerrel törd össze, husi mellé fogyaszd. Tanácsok: Készítsük el a dresszinget. Egy keverő edénybe tegyük a mustárt, balzsam ecetet, reszelt fokhagymát, olasz fűszerkeveréket és az olíva olajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre. Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olíva bogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, majd keverjük óvatosan össze. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |