Tutireceptek.hu fejléc

Szárnyassaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
fél sült csirke
1 banán
1 alma
2 narancs
4 evőkanál majonéz
fél dl tejszín
só, bors
egy citrom leve
2 saláta szíve

Elkészítés:
A hideg sült csirkét lebőrözzük, lefejtjük a csontról, és kb. gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső, fehér héját is eltávolítjuk, majd mogyorónyi kockákra vágjuk, de előtte 4 szeletet félretesszük díszítésnek.

A meghámozott almát négyfelé vágjuk, kimagozzuk és a húsnál vastagabb csíkokra vágjuk. A banánt az almához hasonló méretű csíkokra vágjuk, összekeverjük az almával és leöntjük citromlével, majd hozzákeverjük a narancs- és csirkedarabokhoz.

A salátaszíveket négyfelé vágjuk.

4 salátástálkában a salátaszívekkel szépen elrendezzük a salátát. A majonézzel összekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük és leöntjük vele a salátát, végül a hámozott narancsszeletekkel díszítjük.

Tanácsok:
Jól behűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dermesztett szárnyassaláta » Egzotikus szárnyassaláta » Mentás citrommártás » Mexikói saláta
» "Fehérjebomba" saláta » Papaja-sajt saláta » Paleo majonéz » Erőtadó saláta
» Majonézes babsaláta » Favorit saláta » Tésztasaláta csőtésztából » Almás reteksaláta
» Anna Cékla Salátája » Narancsos sárgarépa saláta » Vegyes vágott előétel » Angol csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.