| Szárnyassaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: fél sült csirke 1 banán 1 alma 2 narancs 4 evőkanál majonéz fél dl tejszín só, bors egy citrom leve 2 saláta szíve Elkészítés: A hideg sült csirkét lebőrözzük, lefejtjük a csontról, és kb. gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső, fehér héját is eltávolítjuk, majd mogyorónyi kockákra vágjuk, de előtte 4 szeletet félretesszük díszítésnek. A meghámozott almát négyfelé vágjuk, kimagozzuk és a húsnál vastagabb csíkokra vágjuk. A banánt az almához hasonló méretű csíkokra vágjuk, összekeverjük az almával és leöntjük citromlével, majd hozzákeverjük a narancs- és csirkedarabokhoz. A salátaszíveket négyfelé vágjuk. 4 salátástálkában a salátaszívekkel szépen elrendezzük a salátát. A majonézzel összekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük és leöntjük vele a salátát, végül a hámozott narancsszeletekkel díszítjük. Tanácsok: Jól behűtve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |