| Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) receptReform ételek Hozzávalók: - 30 dkg előző este beáztatott árpa, - 20 dkg szejtán, - 1 fej vöröshagyma, - 2 gerezd fokhagyma, - 2 db zöldpaprika, - 3 db szárított paradicsom, - 20 dkg zöldborsó, - kömény, majoránna, pirospaprika, borsikafű, Shoyu, olívaolaj Elkészítés: - A hagymát az olajon pároljuk meg, majd tegyük rá az apróra vágott zöldpaprikát, a zöldborsót és pároljuk tovább. - Ha a borsó már majdnem puha, jöhet a szejtán, mely szintén kap néhány percet. - Ha ezzel is megvagyunk, a paradicsomot is tegyük a lábasba, némi vízzel lazítsuk, és kicsit forraljuk össze. - A külön megfőzött árpát is tegyük hozzá, fűszerezzük a fenti felsorolásból nekünk tetszőkkel (lehetőség szerint mindegyikből tegyünk bele), egy kicsit melegítsük össze és gyakorlatilag kész is. Tanácsok: - Aki szereti a fokhagymát, az tálalás előtt tegye bele az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, úgy jellegzetesebb az íze. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |