| Baconos, medvehagymás töltlékes csirke receptHúsételek Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, fél kg csirkemellfilé, 1 egész tojás, 4 levél medvehagyma, 40 dg kenyér, só, bors, Wok fűszerkeverék 25 dkg szeletelt baconszalonna Elkészítés: először elkészítem a tölteléket! a kenyeret beáztatom vízbe, majd ha jól megszívta magát, kinyomkodom belőle a vizet és szétmorzsolom egy tálba. beleteszem a tojást, a fűzsereket és az apróra vágott medvehagymát majd a baconszalonna felét szintén apróra vágva! a húst befűszerezem (só, fokhagymapor, Wok fűszerkeverék). A combokat megtöltöm a töltelék felével, majd a vékony szelet csirkemellfélékre is teszek tölteléket és feltekerem! mindezt egy tepsibe teszem és egy kevés olajjal meglocsolom, és alufólia alatt puhára sütöm! amikor már megpuhult a hús, leveszem róla az alufóliát és leöntöm az alatta lévő lé felét, és egy kicsit pirítom a húst tovább! mielőtt teljesen megpirulna,ráteszem a maradék baconszeleteket és azzal pírítom tovább! A receptet beküldte: pozsonyivicky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |