| Babapiskótás krémes sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 7 tojás 7 evők. szódavíz 14 evők. cukor 11 evők. liszt 5 dkg darált dió 1/2 cs. sütőpor Krém: 25 dkg margarin vagy vaj 20 dkg porcukor 2 cs. vaníliás cukor 4 dl tej 4 evők. liszt Máz: 10 dkg tortabevonó 12, 5 dkg vaj Összeállításhoz: 15 dkg babapiskóta 1 dl tej 3 evők. rum Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a szódavizet és a cukrot, majd tovább verjük keményre. A tojások sárgáját egyesével belekeverjük a masszába, végül a liszt, sütőpor és a dió keverékét fakanállal beleforgatjuk. Egy zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, és mint a piskótát, megsütjük. Közben a krémet elkészítjük, ehhez a tejben megfőzzük a lisztet, hagyjuk kihűlni. A margarint, cukrot, és vaníliás cukrot habosra keverjük, és a kihűlt besameles krémmel összedolgozzuk. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krém felével megkenjük, erre egy sor babapiskóta jön, amit előzőleg a tej és rum keverékébe megmártunk (ne áztassuk el!), a krém másik fele, végül a piskóta. Csokimázzal vonjuk be a süteményt, ehhez a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a vajat belekeverjük teljes olvadásig, és a süteményre kenjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |