| Aszpiktojás receptTojásételek Hozzávalók: 3 dkg porzselatin 15 dkg gépsonka 15-20 db petrezselyemlevél piros színű paprika (lehet befőtt is) 1 kukoricakonzerv kb. 15 dkg fagyasztott borsó ételízesítő 10 db egész tojáshéj Elkészítés: A 10 db tojást egyenként a szélesebbik végén feltörjük, épp csak akkora nyílást készítve rajta, hogy a hozzávalókat majd bele tudjuk szórni. A belsejüket kiöntjük (ebből finom rántottát készíthetünk, mivel az aszpikos tojásunk úgy is csak később lesz fogyasztható :-) ), vízzel kiöblítjük. A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük. Mindegyik tojáshéj belsejébe 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Mikor majd megdermed és meghámozzuk, ez fog felülre kerülni, nagyon mutatós. Beleállítjuk őket a tojástartóba, nyílással felfelé. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a tojások 3/4-ig. Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a leírása szerint, 1-2 kanálka ételízesítővel feldobva. Mikor már sűrűsödik, minden tojásba öntünk belőle óvatosan, hogy a tölteléket teljesen ellepje, amíg a tojáshéj engedi. Ezután már csak hűtőbe tesszük, és mikor már teljesen megdermedt, a tojásokat - mint a hagyományos főtt tojást - meghámozzuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |