| Aszaltszilvás almaleves habgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 4 db alma 8 szem aszalt szilva 3 evőkanál cukor reszelt citromhéj 1/2 teáskanál fahéj őrölt szegfűszeg A habhoz: 2db tojásfehérje 1 evőkanál kristálycukor 1,5 teáskanál őrölt fahéj kis liszt és tejföl Elkészítés: A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket, majd a leves tetejére szedve tálaljuk. Tanácsok: Én az egyszerűség és praktikum kedvéért mézeskalács fűszerkeveréket használok hozzá, abból kerül a habgaluskákba is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |